Πως γίνονται τα μαθήματα αγγλικών μέσω skype

Πως γίνονται τα μαθήματα αγγλικών μέσω skypeΗ εξέλιξη της επικοινωνίας και τα μαθήματα από υπολογιστή


Πριν κάποια χρόνια καθόμασταν στον υπολογιστή ή ανοίγαμε το κινητό μας να ψάξουμε πληροφορίες, να δούμε νέα ή να επικοινωνήσουμε γραπτώς με φίλους ή συγγενείς που ζουν μακριά. Η ταχύτατη όμως εξέλιξη στη τεχνολογία, άρα και στις τηλεπικοινωνίες, σήμερα μας έχει δώσει εργαλεία για πολλά περισσότερα πράγματα όπως να πληρώσουμε λογαριασμούς από απόσταση, να βρούμε οδηγίες και πληροφορίες σε χάρτες για μέρη που δεν έχουμε πάει, και χιλιάδες άλλα πράγματα είτε μέσω υπολογιστή, είτε μέσω κινητών συσκευών. 
Οι δυνατότητες που μας έχουν προσφέρει οι σύγχρονες πλατφόρμες επικοινωνίας και πληροφοριών έχουν αλλάξει και την εκπαίδευση έχοντας δημιουργήσει άλλο ένα ενδιαφέρον κοινό… τους μαθητές από απόσταση, που μέσω υπολογιστή κάνουν μάθημα και έτσι γλιτώνουν χρόνο από τις διαδρομές από και προς το μάθημα, τα έξοδα μετακίνησης, και άλλα οφέλη γνωστά σε όλους. Μία γνωστή σε όλους πλατφόρμα μοντέρνας επικοινωνίας είναι και αυτή του Skype


Πως γίνεται λοιπόν ένα μάθημα Αγγλικών μέσω ίντερνετ στο skype


Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στον υπολογιστή ή στο κινητό μας κατεβάζουμε την εφαρμογή skype, κάνουμε μία απλή δωρεάν εγγραφή ακολουθώντας τις οδηγίες και είμαστε έτοιμοι. Ο καθηγητής αφού ενημερωθεί, μπορεί να σας προσθέσει στις επαφές του, να σας καλέσει και το μάθημα ξεκινάει τόσο εύκολα και γρήγορα. Για τα υπόλοιπα δεν ανησυχείτε καθόλου. Όλα τα χειρίζεται ο καθηγητής. Αυτός μοιράζεται την οθόνη του για να παρουσιάσει το μάθημα του ή τον διαδραστικό πίνακα ώστε να μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις του. Εσείς απλά παρακολουθείται και συμμετέχετε όπως ακριβώς θα κάνατε αν ήσασταν σε μια πραγματική αίθουσα διδασκαλίας.  
Σίγουρα, ο τομέας αυτός των online μαθημάτων έχει εξελιχθεί και υπάρχουν πλατφόρμες που συνδυάζουν κι άλλες δυνατότητες όπου και εκεί ακολουθείται η ίδια διαδικασία ή ακόμα πιο εύκολη. Ο καθηγητής θα σας στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και εσείς απλώς συνδέεστε στην ιντερνετική τάξη του με ένα κλικ.


Η ανάθεση και η ηλεκτρονική αποστολή των εργασιών


Όσο αφορά τις εργασίες που θα χρειαστεί να στείλετε στον καθηγητή, υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μπορείτε να επιλέξετε όποιον σας βολεύει η και αργότερα αφού εξοικειωθείτε με την διαδικασία να επιλέξετε κάποιον άλλον τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να βγάλετε μία φωτογραφία και να την στείλετε, μπορείτε να στείλετε ένα αρχείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απλά να γράψετε ένα μήνυμα. Σίγουρα πριν ξεκινήσει το πρώτο μάθημα, ο καθηγητής θα σας κάνει μια ‘ξενάγηση’ στην πλατφόρμα για να εξοικειωθείτε και να νιώσετε σίγουροι. 

Π

Περιηγηθείτε στα άρθρα...