Τα 5 συνηθέστερα λάθη των μαθητών Αγγλικών

Τα 5 συνηθέστερα λάθη των μαθητώνΗ αλήθεια είναι ότι τα λάθη - που τρομάζουν τόσο πολύ τους μαθητές – είναι φυσικό και απαραίτητο μέρος της διαδικασίας της μάθησης. Ό,τι και να αποφασίσει κάποιος να μάθει, π.χ. άθλημα, ξένη γλώσσα, χόμπι κλπ., θα κάνει λάθη αλλά θα μάθει μέσα από αυτά και σιγά σιγά θα βελτιωθεί. Η σωστή και συστηματική καθοδήγηση, ο πειραματισμός και η μελέτη συνήθως οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η μάθηση της Αγγλικής γλώσσας λοιπόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάνουμε λάθη μέσα από τα οποία μαθαίνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που επιμένουν και ο κύριος λόγος είναι γιατί απλά οι μαθητές επιμένουν μεταφράζουν λέξη προς λέξη. 


Τα συνηθέστερα λάθη:


1)    You have right 
You're right. – Στην Αγγλική γλώσσα για να πούμε ‘έχεις δίκιο’ χρησιμοποιούμε το ρήμα ‘to be’ και όχι το ‘have’.


2)    This informations are useful.
This information is useful. – Στην Αγγλική η λέξη information=πληροφορίες είναι μη αριθμήσιμο ουσιαστικό, άρα είναι πάντα στον ενικό αριθμό και το ρήμα που ακολουθεί επίσης στον ενικό (is).


3)    He gave me some good advices.
He gave me some good advice. – Η λέξη advice=συμβουλή είναι επίσης μη αριθμήσιμο ουσιαστικό και είναι πάντα στον ενικό αριθμό.


4)    Your hairs look nice.
Your hair looks nice. – Η λέξη hair=μαλλιά είναι άλλο ένα ουσιαστικό που είναι μη αριθμήσιμο και δεν έχει πληθυντικό αριθμό. Το ρήμα που ακολουθεί επίσης πρέπει να είναι στον ενικό (looks).


5)    It's 2 thousands euros.
It's 2 thousand euros. – Όταν υπάρχει αριθμός πριν από τις λέξεις hundred=εκατό, thousand=χίλια, million=εκατομμύριο, αυτές δεν παίρνουνε πληθυντικό αριθμό.

Π

Περιηγηθείτε στα άρθρα...